tisdag 16 mars 2010

En vanlig dag

Vi eller ja, Alex och ibland jag, vaknar ganska sent. Det är fint med sovmorgon varje dag:) Så äter vi oftast vaniljyoghurt till frukost, eller något sladdrigt vitt bröd med någon alldeles för dyr ost på. Om vi inte går ner till bageriet och köper allt för sött bröd och allt för sött te eller kaffe förstås. Kineser gillar sitt socker. Mitt te är gott, men jag får alltid mörkbruna syrliga geleklumpar i mitt te, det spelar ingen roll hur många gånger jag säger "no jellybeans". Dom förstår ändå inte.

Sen åker vi någonstans som låter spännande eller bara går tills vi hittar något att intressant att titta på. Här Shanghai Sience and Technology Museum.

Kanske ett shoppingcenter vi aldrig sett förut. Här är vi på en Cheapmarket.

Fast oftast stannar vi hemma och pluggar. Det tar faktiskt rätt mycket av tiden. Eller ja borde ta rätt mycket av tiden. På kvällen går vi ut och äter eller gör det på väg hem från dagsäventyret. Vi brukar testa oss fram för att hitta dom bästa restaurangerna. Maten brukar kosta mellan 15 och 50 kronor, om du inte ska till något väldigt fancy ställe. Om man tycker det här är dyrt eller bara är lite lat kan man bara gå ner till gatan, där kan man köpa jättegod Chinese Barbecue. Massor med olika grillspett finns det att välja på. Till en kostnad av 1-2 kr per grillspett. På Fredag och Lördag kväll är det någon bar eller något uteställe som gäller;) Då åker man mycket taxi. Taxi är kul, för då får man se mycket av staden. Något mellan 20 och 50 kr brukar taxametern stå på när man är framme. Och har man kommit upp i 50 kronorsbelopp, då har man oftast åkt väldans långt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar